Afbeelding
Perry Roovers

Nieuwe loop tussen Haagsemarkt en Grote Markt

Nieuws

BREDA - Breda heeft een nieuwe uitdaging voor hardlopers én wandelaars. Zondag 14 mei staat Princenhage in Beweging op het programma, met een loop tussen de Haagsemarkt en de Grote Markt. De loop viert het feit dat Princenhage 75 jaar een dorp in Breda is.

De organisaties van Tien van ‘t Aogje en Avondvierdaagse Princenhage organiseren de loop van de Haagsemarkt naar de Grote Markt en terug. De route is als volgt: Haagsemarkt, Laan van Mertersem, Dr. Struyckenplein, Verbeetenstraat, richting Oranjeboomstraat, richting Haagweg, Nijverheidssingel, Middellaan, richting Hogebrug (Haven), Havermarkt, Grote Markt en via de Reigerstraat, dezelfde route weer terug, naar de Haagsemarkt.

Peter van der List, voorzitter Tien van ‘t Aogje, verwacht een redelijk deelnemersveld. “Online hebben wij al een stuk of vijftig inschrijvingen. Atletiek club Sprint bestaat ook 75 jaar, zij gaan proberen om ook mee te lopen met 75 leden. Om de link met Breda te bekrachtigen hebben wij de burgemeester, wethouders en raadsleden gevraagd mee te doen, daar hebben wij nog geen reactie van.”

Om 9.00 uur start de wandeltocht en om 11.00 uur de prestatieloop voor hardlopers, vanaf de Haagsemarkt. Beide tochten zijn 7,5 kilometer.

Na de hardlooproute is er vanaf 12.30 uur een manifestatie rond de Haagsemarkt, helemaal gericht op bewegen. “Zo’n twaalf Princenhaagse verenigingen en organisaties presenteren zich daar. Het is voor volwassen en vooral voor kinderen, hierdoor komen zij in aanraking met sport in Princenhage. Zo geeft bijvoorbeeld de majorettegroep een workshop en komt voetbalclub Groen Wit met een pannaveldje. Er komen kraampjes op de markt waar de verenigingen en organisaties zich kunnen presenteren.

Deelname kost 2 euro en inschrijven kan via www.inschrijven.nl