Logo bredavandaag.nl

Wat is de mooiste winkelgevel van Breda?

BREDA - Architectuurplatform BLASt is voor de derde keer op zoek naar de beste winkelpui en het beste bedrijfspand in Breda. Iedereen kan zijn of haar gebouw opgeven voor de BLASTprijs - voorheen Welstandsprijs - 2018.


Met de prijs wil BLASt de aandacht vestigen op het belang van ruimtelijke kwaliteit in Breda. Eerdere winnaars waren bijvoorbeeld Hotel Nassau Breda, Gasthuyspoort en het Vitalis College.

Architecten, ontwerpers, aannemers of opdrachtgevers kunnen hun winkelpui of bedrijfspand aanmelden voor de BLAStprijs. Voorwaarden, het aanmeldingsformulier en het reglement zijn hier te vinden. Inschrijven kan tot 27 januari 2018. Alle winkelpuien en bedrijfspanden waarvoor in de afgelopen drie jaar een omgevingsvergunning is ingediend dingen automatisch mee naar de BLAStprijs.

Denk bijvoorbeeld ook aan de nieuwe werklandschappen die er de afgelopen jaren ontwikkeld zijn zoals Breepark, Rithmeesterpark en het Stationsgebied. Hoe aantrekkelijk zijn deze ‘stadspoorten’ vormgegeven? Zijn dit de visitekaartjes van de stad?

Uit alle aanmeldingen nomineert de vakjury per categorie drie projecten voor de shortlist. De genomineerden wordt gevraagd hun project te presenteren tijdens de openbare uitreiking van de BLAStprijs in april 2018. Aan het einde van de avond maakt de jury de winnaars bekend.

 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief