Afbeelding
Foto: Warnet

Nieuwe voorstellingen, live hoorspel en muziek tijdens LA Breda

Door: Bregje Kop Algemeen

BREDA - De wilde beeldenverzameling ‘Warnet’ komt dit jaar voor de eerste keer naar LA Breda. Warnet toont beelden van wie je wordt op de weg naar je honderdste verjaardag. Maar Warnet is niet de enige voorstelling die dit jaar voor het eerst naar het festival komt. 

"Het festival bestaat dit jaar grotendeels uit nieuw werk, dat betreft zeker niet alleen Warnet", laat Jessica, van marketing en publiciteit van Podium Bloos weten. "Er komen zelfs try-outs van voorstellingen die pas later dit jaar gaan spelen." De insteek van LA Breda 2018 scheelt niet veel met die van vorig jaar. "Vorig jaar waren er alleen wat meer kleine installaties", vertelt Jessica. "Dit jaar vinden er vooral voorstellingen plaats." 

Een van die voorstellingen is Warnet. Binnenin een kubus van acht bij acht meter speelt een acteur in eenenzestig minuten meer dan veertig rollen. Warnet viert de wirwar van het leven. Ook kunnen gasten zich vermaken in een videowereld van 360 graden, met muziek en met een live hoorspel. Warnet is een productie van Schippers&VanGucht in coproductie met Het Zuidelijk Toneel. Schippers&VanGucht is een creatief bureau en theatermakers uit Breda. Het bureau creëert intieme theatrale portretten, op bijzondere locaties, in opvallend vormgegeven werelden. 

LA Breda vindt plaats op 29 en 30 juni en 1 juli op terrein KlaversJansen.