Politieonderzoek bij de Adriaan van Bergenstraat.
Politieonderzoek bij de Adriaan van Bergenstraat. (Foto: Perry Roovers / SQ Vision)

Depla in reactie op dood stapper: ‘Geschokt door geweld’

BREDA - De Bredase burgemeester Paul Depla laat weten geschokt te zijn over de droevige afloop van een gezellig avondje stappen. In de nacht van zaterdag op zondag werd een 23-jarige man uit Dordrecht doodgestoken. “Niet voor te stellen dat een avondje uit zo droef eindigt.”


Depla geeft aan mee te leven met familie, vrienden en bekenden van het slachtoffer, de 23-jarige Paul Pluijmert. Hij werd neergestoken op de Adriaan van Bergenstraat. De politie kreeg een goed signalement en ging op zoek naar de dader. Al snel werd een 36-jarige Bredanaar aangehouden. Niet lang daarna bleek uit onderzoek van de politie dat het slachtoffer geheel willekeurig gekozen was.

‘Woorden schieten tekort’ schrijft voetbalclub D.F.C. op haar website over verlies van Paul Pluijmert, die bij de club in het eerste elftal speelde. De voetbalclub laat weten dat alle wedstrijden en activiteiten de komende week niet door gaan uit respect voor de overledene.

De voetbalclub schrijft dat binnen de selectie, trainers en begeleiders de klap hard is aangekomen. Ze spreken hun medeleven uit naar de familie en vrienden van Pluijmert. “Geschokt en verbijsterd zijn zij geconfronteerd met een onvervangbaar verlies. Waar mogelijk wensen we ze veel steun en sterkte toe”, schrijft Ger Husen namens het bestuur van D.F.C.

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief