Veel hulpdiensten bij de Vismarktstraat.
Veel hulpdiensten bij de Vismarktstraat. Foto: Perry Roovers / SQ Vision
foto's

Jaaroverzicht oktober 2018: Traangas in Café Janssen; Taxikeurmerk ingevoerd en ME moet ingrijpen na derby

Door: Robbert Temmen Algemeen

BREDA - Het eind van het jaar: tijd voor een terugblik op 2018. Wat haalde dit jaar het nieuws in Breda? Waar sprak Breda over? Wij zetten opvallendste nieuws voor je op een rijtje. Dit was oktober 2018.


Meer deelnemers dan ooit op de Singelloop
Een primeur voor de Singelloop. Deze editie lopen er meer deelnemers dan ooit mee in het Bredase hardloopevenement. In totaal rennen 18.885 deelnemers dwars door de Bredase binnenstad om te eindigen op de rode loper die uitgerold op de Grote Markt ligt.

Geen bussen op zondag
Het besluit om op zondag geen bussen meer te laten rijden, valt niet goed bij een deel van de Bredase politiek. SP, VVD en Breda’97 de negatieve effecten voor Bavel aan in vragen aan het college. Ook de dorpsraad Bavel is teleurgesteld.

De renovatie van de Houtmarkt en Houtmarktpassage
De renovatie in het centrum vordert vlot. In oktober is het dak tijdelijk verwijderd en is het passage voor even officieel geen ‘passage’ meer. In de nieuwe invulling van het gebied is ruimte voor ruim 3500 vierkante meter aan winkelruimte.

Taxikeurmerk ingevoerd vanaf Jazz Festival 2019
De Bredase gemeenteraad heeft ingestemd met de invoering van een nieuw taxikeurmerk en een bijbehorende stichting Kwaliteitstaxi Breda die de kwaliteit ook moet waarborgen. Vanaf het Jazz Festival 2019 wordt het keurmerk ingevoerd.

Traangas in café Janssen
Een 22-jarige Oosterhouter is in zijn woning in Breda aangehouden omdat hij wordt verdacht pepperspray of een soortgelijk middel gespoten te hebben in café Janssen tijdens een stapavond. Hij is opgespoord door camerabeelden uit het Bredase café.

Bedrijven trekken in oude rechtbank
Verschillende bedrijven trekken in de oude rechtbank aan de Sluissingel. Wat er precies met het pand gebeurt is nog niet helemaal zeker. Maar ruimte en bijzondere vervoersmiddelen zijn er in ieder geval genoeg.

ME moet ingrijpen na NAC - Willem II
Woede na de wedstrijd NAC-Willem II die eindigt in een 2-2 gelijkspel. Supporters van beide groepen gaan met elkaar op de vuist en de ME moet ingrijpen. Onduidelijk is hoe het precies heeft kunnen gebeuren. De rellen halen het landelijk nieuws en burgemeester Paul Depla schuift aan bij Pauw.

Afbeelding
Singelloop
De verbouwing van de Houtmarkt is in volle gang.
Afbeelding
Huurder Fiola van Nunen op haar vervoersmiddel door het gebouw.
De politie te paard grijpt in.