Het Spanjaardsgat Festival vertoonde in samenwerking met Pathé de legendarische film Bohemian Rhapsody.
Het Spanjaardsgat Festival vertoonde in samenwerking met Pathé de legendarische film Bohemian Rhapsody. (Foto: Chris Kooistra/Spanjaardsgat Festival)

Vol ponton kijkt naar Bohemian Rhapsody tijdens Spanjaardsgat Festival

  algemeen

BREDA - Het Spanjaardsgat Festival stond woensdagavond 12 juni in het teken van Queen. Het festival vertoonde, in samenwerking met Pathé, op het ponton de film Bohemian Rhapsody. "Een ode aan Queen, hun muziek en hun uitzonderlijke zanger Freddie Mercury", aldus de organisatie. 


Voorafgaand aan de film konden bezoekers om 21.15 uur meedoen aan een Filmmuziekquiz vanaf de Grote Toren. Hierbij speelt de beiaardier filmmuziek. Tussendoor draaiden DJ's muziek om alvast in de sfeer van de film te komen. Toen het dan echt donker was, rond 22.00 uur, startte de film. 

De film sluit aan bij het thema van het festival: Meet The Legends!. De film over Queen en frontman Freddie Mercury brak vele records in de bioscopen. Eigenlijk zou de vertoning de start van het festival zijn, op 5 juni, maar dit werd toen vanwege de slechte weersomstandigheden afgelast. Gelukkig konden Pathé en de organisatie van het festival de openluchtvertoning verplaatsen naar 12 juni. 

FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief