Nieuw: Een Bredaas biertje waaraan je kunt likken | Bredavandaag | Hét nieuws uit Breda
Foto: Witte Anker

Nieuw: Een Bredaas biertje waaraan je kunt likken

BREDA - Wie weleens bij Dok 19 aan de Haven is geweest moét het kennen. Maar tegenwoordig wordt het ook op steeds meer plaatsen binnen én buiten Breda geschonken. Het Witte Anker Hop Wit. Een biertje dat door Roger Omers, eigenaar van Dok 19 en een vriend wordt gebrouwen. Maar vanaf binnenkort kan er ook gelikt worden aan het biertje. Witte Anker en Scoops lanceren namelijk het 'Witte Anker ijs'.


"Op het begin is het zoet, maar daarna proef je echt het bier." Afgelopen week heeft Omers het bierijs voor het eerst geproefd. "Én, er zit ook nog eens alcohol in." De samenwerking met Scoops kwam per toeval tot stand. "Ik was met Martijn van der Meeren van Thunder&Bold", vertelt Omers. "Hij doet de wandtekeningen bij Scoops", vervolgt hij. "Door hem ben ik in contact gekomen met Robert." 

Robert Hulst, eigenaar van Scoops was meteen enthousiast toen Omers hem benaderde met het idee van het Witte Anker ijs. "Ze zijn langs geweest met twee van hun biertjes en we hebben van beide ijs gemaakt", vertelt hij. "De Hop Wit kwam als lekkerste uit de bus."

Vanaf vrijdag 14 juni is het ijs te koop in de winkel aan de Veemarktstraat. Mits je achttien bent natuurlijk. Gedurende heel het seizoen ligt dan ieder weekend het ijsbier in de vitrine. 

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief