Afbeelding
Foto: Archief Bredavandaag

Bredase kroegen sluiten zich aan bij slimme campagne voor veiliger uitgaan

Door: Hanneke Marcelis Algemeen

BREDA - Stel je bent uit in Breda met een tinderdate, maar de sfeer slaat om en je voelt je niet meer veilig. Dan is om hulp vragen best lastig, als je verder geen vrienden in de buurt hebt. Daarom hebben verschillende Bredase kroegen zich aangesloten bij de campagne #AskForAngela. Wie aan het barpersoneel vraagt of Angela toevallig ook werkt, kan meteen rekenen op hulp. En dat moet het uitgaansleven weer een beetje veiliger maken. 

De Vrachtwagen, Corenmaet, Peddels, Suikerkist, Bruxelles. Bij al deze Bredase kroegen staat voortaan 'Angela' achter de bar, want zij hebben zich aangesloten bij de campagne #AskForAngela.

Engeland

De campagne #AskForAngela is overgewaaid uit Engeland. Daar werd het initiatief opgestart om jongeren zich veiliger te laten voelen in het uitgaansleven. Want wat moet je doen als je denkt dat iemand iets in de drankje heeft gedaan? Als je wordt aangeraakt op plekken waarvan je dat niet wil? Of als de sfeer tijdens een date vervelend wordt en je date zich opdringerig gedraagt. Op zo'n moment wil je het liefst die plek verlaten. En daar kan het personeel van de kroeg bij helpen, als je vraagt naar Angela. Het personeel weet dan meteen wat je bedoeld, en zal je zonder verder vragen te stellen helpen. Bijvoorbeeld door je ongezien naar buiten te loodsen en een taxi voor je te regelen. 

En dat initiatief heeft succes. Op Twitter delen veel mensen hun verhaal, over hoe vragen naar Angela hun avond heeft gered. En daarom is de campagne door BNNVARA ook naar Nederland gebracht. In Breda hebben onder andere De Vrachtwagen, Corenmaet, Peddels, Suikerkist, Bruxelles zich al bij het initiatief aangesloten. Dus daar kun je altijd bij het personeel vragen naar Angela, wanneer je je tijdens het uitgaan niet veilig voelt.