Zonovergoten dag zorgt voor drukte: toegangswegen Galderse Meren en Asterdplas afgesloten | Bredavandaag | Hét nieuws uit Breda
De toegangswegen naar de Galderse Meren zijn afgesloten.
De toegangswegen naar de Galderse Meren zijn afgesloten. (Foto: Handhaving Breda)

Zonovergoten dag zorgt voor drukte: toegangswegen Galderse Meren en Asterdplas afgesloten

BREDA - Veel Bredanaars trekken er op uit deze zonovergoten Hemelvaartsdag. Dit zorgt echter voor veel drukte op sommige plekken in de Parel van het Zuiden. Bij de Galderse Meren en de Asterdplas is het zo druk, dat de gemeente besloten heeft de recreatiegebieden af te sluiten. In de binnenstad is het nog rustig. De Drukte Meter staat nog op groen.


Op zaterdag 9 mei moest de gemeente de toegangswegen naar de Galderse Meren sluiten vanwege de drukte. Om dit te voorkomen werd niet veel later een Drukte Meter geactiveerd. Daarmee kunnen Bredanaars via WhatsApp de drukte in het recreatiegebied opvragen. 

Helaas mocht dit op deze zonnige donderdag niet baten. Aan het begin van de middag was het al zo druk dat de gemeente zich genoodzaakt voelde de wegen naar de Galderse Meren opnieuw af te sluiten. "Als je van dit lekkere weer wilt genieten, denk dan ook eens aan andere mooie plekjes van Breda zoals het Markdal of de Waterdonken", aldus Handhaving Breda op Instagram. Inmiddels is het ook erg druk bij de Asterdplas. De gemeente raadt Bredanaars daarom af daarheen te gaan. 

In de binnenstad valt de drukte volgens de meter vooralsnog mee. Wie een Whatsapp naar het nummer stuurt, krijgt te zien dat het stoplicht op groen staat. "De binnenstad is rustig. Advies: u kunt winkels bezoeken, maar houd afstand en geef elkaar de ruimte", valt er in het bericht te lezen. Bij bouwmarkten wordt ook de nodige drukte verwacht. Op deze vrije dag gaan veel mensen thuis aan de slag. Daardoor stond er donderdagochtend al een rij bij bijvoorbeeld de Karwei. 

Whatsapp voor de huidige situatie bij de Galderse Meren naar 06-11709015. De binnenstad kan in de gaten gehouden worden via 06-11778060.

Bij de Karwei stond donderdagochtend al een rij.

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief