De bouw van het langste zonnepark van Nederland is begonnen langs de A58 | Bredavandaag | Hét nieuws uit Breda
Foto: Remco Zwinkels

De bouw van het langste zonnepark van Nederland is begonnen langs de A58

BREDA/ETTEN-LEUR - Wie vanuit Breda de A58 richting Etten-Leur neemt, komt binnenkort langs het langste zonnepark van Nederland. Vandaag is de eerste paal geslagen en zijn de werkzaamheden dus officieel begonnen. 


Op de geluidswal van bijna vier kilometer lengte komen zo’n 6.500 zonnepanelen te staan. Aan de opgewekte stroom hebben inwoners van Breda nog even niets. De stroom wordt in eerste instantie exclusief aangeboden aan inwoners van Etten-Leur. Na zes weken mag iedereen een zonnepaneel op het park kopen.

Bas Wijnen, directeur Vrijopnaam, is trots op het initiatief. “Iedereen kan meedoen. Juist ook mensen die zich geen zonnepanelen op hun dak kunnen permitteren."

Breda

Dat het nieuwe zonnepark langs de A58 het langste van Nederland is, wil absoluut niet zeggen dat het ook het grootste is. Zo wordt er dit jaar nog bij Breepark een zonnepark met 94.000 panelen gebouwd. Het grootste zonnepark van Nederland is nog eens meer dan drie keer zo groot, namelijk 315.000 zonnepanelen. Dat zonnepark vind je in Groningen.


Vrijopnaam

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief