Reparatie van vorstschade op A58 tussen Galder en St. Annabosch in volle gang | Bredavandaag | Hét nieuws uit Breda
De herstelwerkzaamheden zijn in volle gang.
De herstelwerkzaamheden zijn in volle gang. (Foto: Tom van der Put)

Reparatie van vorstschade op A58 tussen Galder en St. Annabosch in volle gang

BREDA - Momenteel genieten Bredanaars massaal van een prachtig weekend, maar vorige week bracht de vorst nog schade met zich mee. Daarom is de A58 tussen de knooppunten Galder en St. Annabosch, in de richting van Breda/Gilze, vandaag afgesloten voor reparatiewerkzaamheden. 


De snelweg is sinds 08.00 uur vanochtend afgesloten voor verkeer. Deze reparatiewerkzaamheden duren nog tot zeker 18.00 uur. Weggebruikers dienen daarom rekening te houden met omleidingen en extra reistijd. Voor het verkeer wordt er een grootschalige omleidingsroute ingesteld via de A16/A59/A27. Tekstkarren langs de weg geven ter plaatse informatie over de werkzaamheden en verkeersmaatregelen.

Vorstschade aan het asfalt 

De winterse omstandigheden hebben afgelopen periode tot asfaltschades geleid. Daar waar nodig zijn tijdelijke maatregelen getroffen en spoedreparaties uitgevoerd. In de komende weken vinden in Zuid-Nederland nog meer herstelwerkzaamheden plaats. Wanneer schade geen direct gevaar oplevert, wordt deze meegenomen in de onderhoudswerkzaamheden die vanaf het voorjaar van 2021 worden uitgevoerd. “Wel nemen we tijdelijke veiligheidsmaatregelen voor de weggebruikers, maar ook om veilig te kunnen werken. Zo plaatsen we onder meer waarschuwingsborden, stellen we snelheidsbeperkingen in en waar nodig sluiten we rijstroken af.”

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief