Afbeelding
Foto: Boerderij Wolfslaar

Uitgebloeide bloembollen? Boerderij Wolfslaar maak je er blij mee

Door: Hanneke Marcelis Algemeen

BREDA - Het heerlijke zonnetje van afgelopen week zorgt voor lentekriebels. Daarom zetten veel Bredanaars alvast bloembollen op tafel. Maar wat moet je daar nou mee doen als ze uitgebloeid zijn? Niet weggooien! Boerderij Wolfslaar maak je er namelijk hartstikke blij mee. 

Mensen halen massaal het voorjaar in huis door bloembollen op tafel te zetten. Jammer genoeg zijn deze na een tijdje toch echt uitgebloeid, maar weggooien hoeft niet meer. Bij boerderij Wolfslaar ‘recyclen’ ze deze bolletjes namelijk. Lever ze daarom, bijvoorbeeld tijdens een ‘Fleurig Ommetje’ in bij het toegangshek. 

De boerderij ontvangt het liefst narcissen en blauwe druifjes, maar andere bollen zijn ook welkom. De boerderij plant vervolgens met de hulp van kinderen en zorgcliënten de ingeleverde bloembolletjes weer terug op hun terrein. Hierdoor hebben (wilde) bijen en insecten volgend jaar weer heelijk eten. “De (wilde) bijen en insecten verheugen zich er nu al op al. En wij natuurlijk op al die vrolijke kleuren”, aldus de boerderij. 

Kijk hier voor meer informatie.