Afbeelding
Foto: Breda Maakt Mij Blij

SP Breda: ‘Waarom ontvingen niet alle BredaPas-houders een kerstpakket?’

Algemeen

BREDA - Gisteren verraste wethouder Boaz Adank 175 BredaPas-houders met een kerstpakket. Een mooi gebaar, vindt SP Breda. “Maar waarom ontvingen niet alle BredaPas-houders een pakket?”

175 BredaPas-houders werden gisteren verrast door wethouder Boaz Adank. Zij ontvingen namelijk een kerstpakket gevuld met allerlei producten uit de regio. De gemeente nam de pakketten af bij Breda Maakt Mij Blij en Nora Werkt. Een op het eerste oog sympathieke actie, zegt SP Breda. “Maar is het wel eerlijk?”

SP Breda vraagt zich af waarom niet alle BredaPas-houders een pakket ontvangen hebben. Omdat de partij twijfelt over de eerlijkheid, stellen zij vragen aan het college. “Wie heeft er, op welke wijze bepaald, wie er een pakket ging krijgen”, aldus de Bredase fractie van de partij. “En wat nou voor de 6825 andere BredaPas-houders die lezen dat zij helaas niet het geluk aan hun zijde hadden en dus geen cadeaus hoeven te verwachten van dit college? Eerder zagen we de wethouder ook al enkele trainingspakken en fietsen uitdelen aan kinderen. Wij vinden het gebaar op zich natuurlijk mooi, maar een fatsoenlijk armoedebeleid hoort toch niet uit geluk en een loterij te bestaan dat is geen eerlijk beleid?”