Afbeelding
Foto: PERRY ROOVERS

Twee steekincidenten tijdens stapavond in Breda

Door: Michel Claessens Algemeen

BREDA - Er hebben zich in de nacht van zaterdag op zondag twee steekincidenten plaatsgevonden in het centrum van Breda. Beide slachtoffers liggen beide buiten levensgevaar in het ziekenhuis. 

Politie kreeg om 01:20 uur melding van eerste incident dat plaats vond op de Havermarkt. Toen politie ter plaatste kwam troffen ze een man met een steekwond aan. Het slachtoffer, een 35-jarige man uit Vught, is vervolgens naar het ziekenhuis gebracht. Waarschijnlijk was er vooraf aan het steekincident een vechtpartij ontstaan. Kort na het incident werd een 31-jarige man uit Goirle aangehouden. Zijn rol bij het incident is nog onduidelijk, hij is inmiddels in vrijheid gesteld. Het slachtoffer is in het ziekenhuis aan zijn verwondingen behandeld en is buiten levensgevaar. Het slachtoffer bleek nog een gevangenisstraf van bijna een jaar uit moet zitten. Zodra hij uit het ziekenhuis wordt ontslagen zal hij ingesloten worden. 

Het tweede incident vond plaats rond 04:15 uur in de Vismarktstraat. Toen politie daar arriveerde troffen ze opnieuw een gewond persoon aan. Het slachtoffer is een 23-jarige man uit Raamsdonksveer. Hij zou op straat gestoken zijn door een 24-jarige Bredanaar. Het slachtoffer zou eerder op de avond ruzie hebben gehad met de dader in een horecagelegenheid. De dader kon kort na het incident in een woning in Breda worden aangehouden. Het slachtoffer ligt nog in het ziekenhuis, hij verkeert niet in levensgevaar.