Komende week passeren regelmatig regenfronten.
Komende week passeren regelmatig regenfronten. Foto: Nico Koevoets.

Weerbericht Breda: ‘Wisselvallige overgang januari naar februari’

Door: Nico Koevoets Algemeen

Weerman Nico Koevoets houdt zich al jaren bezig met het weer in West-Brabant. Vandaag de weersverwachting voor maandag 23 januari en de komende dagen.


Een lagedrukgebied met centrum over Finland bepaalt maandag het weerbeeld. Een buienlijn ervan trekt over het noorden van Nederland en schampt het oosten van Brabant. In heel de provincie zorgt het voor rukwinden. Een rug van hoge druk boven de Britse eilanden schuift langzaam oostwaarts. Het zorgt voor opklaringen in West-Brabant.

Verwachting voor maandag 30 januari
Het is meestal bewolkt en vrij winderig vanuit het noordwesten, gemiddeld 3 Beaufort. Maar er zijn rukwinden van 50 tot 60 km/uur. Maxima rond 7 graden. Opklaringen over het West-Brabantse breiden zich langzaam oostwaarts uit.

Het weer voor de komende dagen
Dinsdag 31 januari

Een bewolkte dag met wat lichte regen of motregen. Later op de dag wordt het droog. De zuidwestenwind is gemiddeld 3 of 4 Beaufort. Maximumtemperaturen rond 9 graden en rukwinden tot 65 km/u.

Woensdag 1 februari
Er hangen opnieuw veel wolken. Een bui is mogelijk. De zuidwestenwind is matig tot vrij krachtig (4 tot 5 Beaufort). Rukwinden tot 65 km/u. Maxima rond 9 graden.

Donderdag 2 februari
Bewolkt met aanvankelijk enige regen. Wind matig uit het zuidwesten (3 tot 4 Beaufort) en ca 8 graden.

Zo was het weer zondag 29 januari 2023
Maximumtemperatuur: 5,0 graden
Minimumtemperatuur: -0,8 graden
Neerslag: droog
Meetpunt Breda - Haagse Beemden

Weersverwachting opgesteld maandag 30 januari 2023 om 12:44 uur