Afbeelding
Foto: HBL

Na drie jaar eindelijk weer een Haagse Beemden Loop: ‘Zeer verheugd’

Door: Bregje Kop Algemeen

BREDA - Na drie jaar staan alle seinen weer op groen voor de organisatie van de 31e Haagse Beemden Loop. Op 28 mei rennen tientallen hardlopers door de straten van de Bredase wijk. De HBL is de eerste Bredase hardloopwedstrijd die meedoet voor een Bredaille. 

Op 28 mei vindt de 31e editie van de Haagse Beemden Loop (HBL) plaats. “We zijn zeer verheugd dat na 3 jaar alle seinen op groen staan om de HBL door te laten gaan”, aldus de organisatie. De HBL is een stratenloop in de Bredase wijk Haagse Beemden. De loop is bestemd voor wedstrijd- en prestatielopers. De deelnemers kunnen kiezen uit drie afstanden: 5, 10 en 15 kilometer. Voor de jongste jeugd is er een kids obstacle run. 

Bredaille
Ook dit jaar mogen alle hardlopers, die tenminste aan drie Bredase hardloopevenementen deelnemen, weer een Bredaille in ontvangst nemen. De inschrijvingen hiervoor zijn onlangs van start gegaan. De Haagse Beemden Loop is de eerste van de vijf Bredase hardloopwedstrijden waarvoor deelnemers een Bredaille kunnen krijgen.