Afbeelding
Foto: Hanneke Marcelis

Maandag tot en met zaterdag betaald parkeren in Brabantpark om parkeerdruk te verminderen

Door: Bregje Kop Algemeen

BREDA - Parkeren in (delen van) Brabantpark gaat binnenkort geld kosten. Van maandag tot en met zaterdag wordt betaald parkeren ingevoerd tussen 09.00 uur en 18.00 uur. Dat heeft de gemeente besloten naar aanleiding van een advies van de klankbordgroep. Door het parkeren betaald te maken moet de hoge parkeerdruk in de wijk afnemen.

In Brabantpark is al jaren sprake van een hoge parkeerdruk doordat bezoekers van de binnenstad en/of studenten en docenten van Avans en BUas parkeren in de wijk. Daarnaast vinden er momenteel (bouw)projecten plaats in Brabantpark waardoor de parkeerdruk de komende jaren naar verwachting nog verder toe zal nemen. 

Eerste uur gratis 
Om de parkeerdruk te verlagen wil de gemeente Breda betaald parkeren invoeren in (delen van) Brabantpark. De afgelopen 9 maanden zijn hiervoor met belanghebbenden in een klankbordgroep vier bijeenkomsten geweest. Ook is er contact geweest met ondernemers in de wijk. Hierbij is de regulering, samen met bewoners en belanghebbenden uitgewerkt.

Burgemeester Paul Depla laat vandaag in een brief aan de raad weten dat de klankbordgroep heeft geadviseerd om het betaald parkeren in te voeren van maandag tot en met zaterdag van 09.00 uur tot 18.00 uur. “Het gebied tussen Hoogeind, Mgr. De Vetstraat en de St. Ignatiusstraat wordt in deze fase niet meegenomen in de regulering”, aldus Depla. “Mede op verzoek van ondernemers wijzen we parkeerplaatsen rondom het Brabantplein en bij Hoogeind aan waar het eerste uur gratis geparkeerd kan worden.”

Evaluatie
Na een jaar zal de klankbordgroep kijken hoe het betaald parkeren in de wijk is verlopen. “We doen dit door parkeertellingen te houden en deze te bespreken met de klankbordgroep”, aldus de burgemeester.