Recept van de week: Repelsteeltje en Roodkapje

  Blog

Groenten van het seizoen, groente en vlees uit de regio, bewust gekozen en bewust gekweekt met respect voor de omgeving. Niet wat van ver komt is lekker, maar juist wat van dichtbij komt. Hobbykok Martin Wessels oogst waar mogelijk uit de moestuin en vult dat aan met seizoensproducten. Deze week als Recept van de Week: Repelsteeltje en Roodkapje.


Pasta met raapsteeltjes , zongedroogde tomaatjes en champignons.
Vegetarisch hoofdgerecht voor 4 personen.

Benodigdheden:
200 gram pasta naar keuze 
2 bosjes raapsteeltjes ( ca. 400 gram )
2 sjalotjes
2 teentjes knoflook
Ca. 10 a 12 zongedroogde tomaatjes
2 dl (kokos-) room
125 gram champignons
1 spaans pepertje ( of 1 theelepel sambal)
Peper 
Zout
(Olijf-) olie

Voorbereiding:
Zet water op voor de pasta.
Spoel de raapsteeltjes af en laat goed uitlekken.
Snipper de sjalotjes.
Haal de velletjes van de knoflook.
Snij de spaanse peper in kleine stukjes ( verwijder eerst de zaadlijsten )
Snij de tomaatjes in reepjes.
Snij de champignons in plakjes.

Bereiding:
Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing.
Verhit olie in een grote koekenpan of hapjespan. Fruit zachtjes de sjalotjes ca. 2 minuten. Pers de knoflook erboven uit en voeg de spaanse peper toe en bak 1 minuutje mee. Voeg dan de champignons en tomatenreepjes toe , bestrooi met een beetje zout en zet het vuur op middelhoog. Roerbak ca. 2 minuten. Voeg de raapsteeltjes toe en roerbak tot ze wat geslonken zijn. Voeg dan de room toe, breng aan de kook en laat het al roerende nog 1 minuut koken.

Maak op smaak met peper en zout. Giet de pasta af , roer er wat olijfolie door en doe het in een schaal. Verdeel het raapsteeltjesmengsel over de pasta.
Bijpassende muziek: On Dead Waves