538Koningsdag 2016
538Koningsdag 2016 (Foto: Vinnie de Laat)

Nog geen plannen voor Koningsdag? Dit is er te doen!

  Cultuur

BREDA - Nog eventjes wachten en dan kunnen de oranje boa's en fluoriserende shirts weer uit de kast getrokken worden. Over iets meer dan een week is het Koningsdag. Nog geen planning? Check hier de evenementen in Breda op Koningsnacht en Koningsdag.


Koningsnacht
Koningsnacht - Breda in de Graanbeurs van 22.00 uur tot 04.00 uur (techno, house, disco, R&B en hitjes)
Ballroom - Koningsnacht (28+) in Old Dutch van 20.00 uur tot 02.00 uur (house, disco, funk, techno, deephouse en world)
Plan B|eatrix (Koningsnacht Plan B) in Plan B van 21.05 uur tot 02.00 uur (met dj Tom Thermo)
Koningsnacht! in Café Janssen van 21.30 uur tot 04.00 uur 
Koningsnacht: Clipcafé - De Danseditie in café de Bommel van 21.00 uur tot 02.00 uur (dansen met videoclips op de grote schermen)
Koningsnacht in Studio Dependance van 20.00 uur tot 04.00 uur (met o.a. Sven G en Mr. Sherman)
Koningsnacht vier je natuurlijk bij Café Noir in café Noir van 20.00 uur tot 02.00 uur (met dj Yiva)
Koningsnacht bij de Heeren in café Heeren van Breda van 20.00 uur tot 02.00 uur (met zanger Ron de Leeuw)
Koningsnacht in het Piggenhuis in café het Piggenhuis van 20.00 uur tot 03.00 uur 
Koningsnacht bij Het Zwarte Schaap in café Het Zwarte Schaap vanaf 20.00 uur 
De Helden van Oranje in Breepark van 18.00 uur tot 01.00 uur (met o.a. Tino Martin, Snollebollekes en Xander de Buisonjé)
Koningsnacht 2019 Circus Rens & The Meatballs + Johnny Jester in Publieke Werken van 20.00 uur tot 02.00 uur 

Koningsdag bij IN DE WIJK
Geen zin in grote drukte, maar wel zin in een feestje? Dan moet je bij IN DE WIJK zijn. Tijdens Koningsdag wordt hier in de grote overdekte tuin gefeest. Geniet met groovy tunes van gin & tonic. Bij IN DE WIJK heb je genoeg ruimte om zelf (en samen met je kinderen) de verjaardag van de koning te vieren. Alle gasten krijgen een pincho van het huis en ook voor de kinderen is er een leuke verrassing. Voor iedereen die lekker wil relaxen tijdens Koningsdag; Dillenburgstraat 78. Geopend van 09.30 uur tot 21.00 uur. 

538Koningsdag
Voor het zesde jaar op rij keert ook dit jaar radio 538 weer terug naar het Chasséveld om samen met tienduizenden festivalgangers de verjaardag van de koning te vieren. Met artiesten zoals Gerard Joling, Matt Simons, Sunnery James & Ryan Marciano en Nielson moet dat zeker lukken. De deuren van 538 Koningsdag openen om 12.00 uur. Tot 22.00 uur kan gedanst worden. 

Koningsweekend Centrum Breda
Na een aantal jaren afwezigheid is het weer een feit. Koningsdag en -Nacht komen terug in de binnenstad van Breda. De festiviteiten vinden plaats op de Havermarkt, het Kerkplein, in de Sint Janstraat en bij de Haven. Voor iedereen die niet kan wachten tot Koningsdag zelf; Op 26 april klinken vanaf 17.00 uur de eerste Koningsknallers uit de speakers. De festiviteiten in de binnenstad op Koningsdag duren tot ongeveer 23.00 uur. Laat je 27 april aan de Haven verrassen door 'De Blonde Tornado' of swing op de Havermarkt mee op de deuntjes van dj Boris Smith. In de avond kruipt De Nachtburgemeester van Breda in de Sint Janstraat ook nog even achter de draaitafels. 

Vrijmarkt STEK en Belcrum Beach
Nog wat oude spullen op zolder liggen waar je vanaf wil of wil je je verzameling juist vergroten? Dan moet je op Koningsdag naar Vrijmarkt STEK en Belcrum Beach. De twee buren slaan de handen ineen om er tijdens Koningsdag één groot feest van te maken. Bezoekers zijn vanaf 10.00 uur welkom om rond te snuffelen op de vrijmarkt. Het evenement duurt tot 17.00 uur. De entree voor de markt is gratis.

Zonnig | Koningsdag Special
Zin een een festival, maar geen zin om hiervoor Breda te verlaten? Dan is de Zonnig Koningsdag Special een goed alternatief. Voor het eerst dit seizoen gaat Zonnig weer naar buiten. Van 14.00 uur tot 23.00 uur gaat heel Strand Binnen los. 

Koningsdag Boeimeer
Blijf jij liever in de wijk omdat je geen zin hebt in de drukte van de stad? Overweeg dan eens Koningsdag Boeimeer. In het park rondom de Mokkenboom komt heel Boeimeer samen om de verjaardag van Willem Alexander te vieren. Bezoekers kunnen lekker struinen langs de vrijmarkt, de kinderen kunnen zich vermaken op de diverse springkussens en er kan natuurlijk altijd gedanst worden. Het evenement gaat om 13.00 uur van start en duurt tot 20.00 uur. 

Bregje Kop
 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief