B-Fest 2017
B-Fest 2017 (Foto: Stadsfotograaf Breda)

B-Fest brengt Bier, Baarden, Burgers, Bands naar Belcrum Beach

  cultuur

BREDA - Bier, Baarden, Burgers, Bands op de Beach: Dat is B-Fest. Aankomende zaterdag tussen 14.00 en 22.00 uur is Belcrum Beach het toneel voor de vijfde editie van dit smaakvolle festival van Brouwerij Bliksem.


Bezoekers kunnen met de voeten in het zand genieten van allerlei speciaalbiertjes. Van Tripel tot Stout en van IPA tot Weizen. De brouwsels van Bliksem, Ramses, Raven Bone Hill, Brouwerij Kees, Happy Face Brewing, Stanislaus Brewkovitz en de Belgische Dok Brewing Company kunnen geprobeerd worden. Daarnaast wordt het eten verzorgd door Smokehouse en SMAAKER. Ook kunnen de bezoekers met baard net zoals voorgaande jaren hun baardharen laten verzorgen door de Bredase barbier Mr. Wally.

Rock, punk en heavy metal
De muziek is een mix van rock, punk en heavy metal. Zes verschillende bands, waaronder een aantal Bredase, zullen voor het nodige entertainment zorgen. De Bredase band Bottlecap Incident trapt op 14.30 uur af. Daarna volgen de bands Klipdrift, Kings Head, Dowzer, Heavy Metal Thunder en Speedozer. Tussen de acts door en als spetterende afsluiting staat DJ DaHuge op het podium. 

800 is perfect
"We hebben de afgelopen jaren gemerkt dat de formule goed werkt", vertelt organisator Merijn Dietvorst. "Het is een alternatiever feest, waardoor je een bepaalde groep mensen trekt. Al zitten er binnen deze groep weer een hoop verschillende mensen." De organisatie hoopt op tussen de 600 en 800 bezoekers. "Vorig jaar trokken we er ook 800, dat is perfect. Het moet niet groter worden. Dat past niet bij het feest en past niet op de locatie. Het is nu lekker druk. Er wordt altijd veel gedanst en gedronken, dat maakt het een heel leuk feestje."

Muntjes
Op B-Fest dient met muntjes betaald te worden. Een munt kost 1,25 euro. Bij de entree zijn er twee opties als startpakket: tien of twintig euro. Het startpakket van tien euro is entree inclusief glas en twee munten. Bij het pakket van twintig euro krijg je naast de entree het glas en tien minuten. Op het glas zit een borg. Bij inlevering krijgt de bezoeker 2,50 euro retour.