Foto: Stedelijk Museum Breda

Een kunstige start van de zomervakantie: Summerschool bij Stedelijk Museum Breda

  Cultuur

BREDA - Waarom maak je kunst en hoe doe je dat? Dat is de vraag die centraal staat bij de Summer school van Stedelijk Museum Breda. Deze hele zomervakantie kunnen kinderen vanaf 7 jaar en ouder in het museum aan de slag, samen met Bredase kunstenaars uit de tentoonstelling Razende stilstand – Kunst in Breda van 1970 tot nu.


Elke week staat er een andere kunstenaar voor de groep, waardoor kinderen iedere week weer met een ander soort kunst kennis kunnen maken. Alle werken die de kinderen maken krijgen een plaatsje in NEXT, zodat daar een tentoonstelling ontstaat voor en door kinderen.

De Summerschool-workshops worden gegeven door kunstenaars: Romee van Oers, Arjan Janssen, Michiel van der Zanden, Cécile Verwaaijen, Danielle Lemaire en
Margot Zweers. Eerst nemen de kunstenaars de kinderen mee naar hun werk in de tentoonstelling Razende stilstand – Kunst in Breda van 1970 tot nu, verderop in het museum.
Om te kijken, luisteren, én de kunstenaars de oren van het hoofd te vragen. 

Vol ideeën gaan de kinderen in NEXT aan de slag met de kunstenaar. “Wat wordt het? Tekenen met Danielle? Freestylen met Arjan? Of werken met de speciale verfkwast van Romee? Het kan alle kanten op. De gemaakte kunstwerken krijgen vanaf 3 september een plek in een echte tentoonstelling die voor iedereen te zien is tot en met 26 september”, aldus Stedelijk Museum Breda.

Deelname voor kinderen (7+) is gratis. 

Bregje Kop
 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief