Logo bredavandaag.nl

Aithra Award: 'Alsof we in de middeleeuwen leven'

  Economie

BREDA - Zes vrouwen met een topfunctie, die zelfstandig ondernemer zijn of als talent gezien worden staan zaterdag in de schijnwerpers. Allen zijn door de Bredase stichting Aithra genomineerd voor de gelijknamige Award en een aanmoedigingsprijs voor ondernemende vrouwen.


Ze nam het bedrijf van haar vader eind vorig jaar over. De 24-jarige Kristel Groenenboom is nu eigenaar van de gelijknamige Container Service. Haar moeder had een eigen groothandel en is haar grote voorbeeld.

Ambitie

“Mijn doelstelling is met plezier in mijn werk het bedrijf zo succesvol mogelijk te maken. Op weg naar meer hytech en geavanceerde producten. Ik ben afgestudeerd met patent voor een nieuw product voor de verfindustrie, dit staat nog in de kinderschoenen. Daarnaast hoop ik een succesvol en rendabel nieuw product op de markt te brengen. En ambieer ik ooit zakenvrouw van het jaar te worden.“

Emancipatie geslaagd?

“Het kan nog veel beter. Zo kunnen Nederlanders een voorbeeld nemen aan België. De Belgische vrouwen zijn veel hoger opgeleid en werken meer aan hun toekomst. Er is goede kinderopvang. De scholen zijn er op ingesteld dat meeste vrouwen werken. Vrouwen krijgen bijvoorbeeld gratis bonnen om kleding te laten strijken."

"In het algemeen krijgen vrouwen vaak minder kansen dan mannen. Ook verwacht men nog steeds dat de vrouw het huishouden verzorgt."

Een ondernemende vrouw staat gelijk aan

“Je mannetje staan in een wereld vol kritiek en moeilijkheden. Zowel werk en privé weten te combineren. Zodat je succesvol in je beroep kan zijn, maar tegelijk ook een gelukkig privéleven kunt hebben.

Nauwelijks vrouwen in het kabinet

De clichés gelden nog steeds. Alleen al het voorbeeld van het kabinet van Rutte over het onderwerp dat er te weinig vrouwen in zijn kabinet zitten en wat daar de reden voor mag zijn. Nog steeds durven mannen te verkondigen dat mannen gewoon geschikter zijn voor de politiek dan vrouwen. ‘Dat er nu eenmaal meer mannen zijn met capaciteiten’, zijn schandalige uitspraken en geeft me het gevoel of we nog steeds in de Middeleeuwen leven.”FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief