Logo bredavandaag.nl

Extra geld voor Bredanaars in de bijstand

  Economie

BREDA - De Gemeente Breda breidt met terugwerkende kracht per 1 januari 2013 de gemeentelijke langdurigheidstoeslag uit. Deze tijdelijke maatregel biedt een helpende hand aan Bredanaars die vanuit een uitkeringssituatie arbeid verrichten of gaan verrichten, maar toch op minimumniveau moeten leven.


Door de uitbreiding kunnen meer inwoners van Breda een beroep doen op de toeslag. “In deze economisch onzekere tijden moeten we extra aandacht besteden aan burgers die financieel kwetsbaar zijn”, aldus Wethouder Cees Meeuwis, wethouder Sociale Zaken. “We willen inwoners, die bereid zijn te participeren in het arbeidsleven en toch op minimumniveau moeten leven, graag helpen en stimuleren om actief te blijven op de arbeidsmarkt. Daarom ben ik blij dat zij in 2013 in aanmerking komen voor de langdurigheidstoeslag.”

De toeslag is bedoeld voor Bredanaars die arbeid verrichten, maar toch nog aangewezen zijn op bijstand om in levensonderhoud te voorzien. Zij komen in aanmerking voor toeslag wanneer het inkomen niet hoger is dan 110% van de bijstandsnorm en dit al drie jaar op rij zo is geweest. Bovendien moeten zij een positieve inzet richting de arbeidsmarkt hebben getoond.

“De langdurigheidstoeslag beloont deze inzet, waardoor het voor deze kwetsbare groep mogelijk is om in levensonderhoud te voorzien en vervangingsuitgaven te doen waar zij niet voor konden sparen”, aldus de gemeente.

De verruiming van de langdurigheidstoeslag kost ongeveer € 50.000,- en wordt opgevangen binnen de begroting van het armoedebeleid van 2013. De langdurigheidstoeslag geldt in ieder geval tot eind van het jaar en kan op een later moment worden gewijzigd, zo meldt de gemeente.

Media komend jaar gaat Breda het armoedebeleid aanpassen als gevolg van landelijk wetswijzigingen. De langdurigheidstoeslag wordt dan mogelijk vervangen door een individuele toeslag.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief