Gilbert Gooijers en Jeroen van Glabbeek van CM met Pim van Ballekom.
Gilbert Gooijers en Jeroen van Glabbeek van CM met Pim van Ballekom. (Maarten Schets)

Europese Investeringsbank steekt tien miljoen in CM.com

  Economie

BREDA - De Europese Investeringsbank (EIB) leent 10 miljoen euro aan het Bredase CM.com. Dat hebben EIB en het bedrijf vrijdagmiddag bekendgemaakt. Het bedrijf kan met de lening innovaties en ontwikkelingen op het gebied van messaging, payments en digitale veiligheid versnellen.


"Dit project is echt een voorbeeld voor hoe de EIB, mede dankzij het Junckerplan, innovatieve technologie kan ondersteunen", zegt EIB vice president Pim van Ballekom in een gezamenlijk persbericht. Het Junckerplan is gericht op het stimuleren van investeringen en is één van de prioriteiten van de Europese Commissie.

CEO van CM.com Jeroen van Glabbeek is trots dat het bedrijf de eerste is in deze branche die een lening van de EIB ontvangt. “De lening van EIB is een bewijs dat we met CM.com op de goede weg zijn. Deze maakt onderdeel uit van de grotere investering die we de komende jaren doen. We zetten daarbij in op een volledig geïntegreerd en multifunctioneel platform voor berichten, voice, betalingen en digitale toegang.”

De financiering voor de lening wordt gegarandeerd door het Europees Fonds voor Strategische Investeringen (EFSI), deel van het investeringsplan voor Europa. Het geld stelt CM.com in staat de technologische voorsprong uit te bouwen en de digitale veiligheidsoplossingen die het ontwikkelt sneller beschikbaar te stellen.

De lening komt bovendien de gespecialiseerde werkgelegenheid in Europa ten goede aldus de EIB; het kapitaal is met name bedoeld voor research and development. “Als we willen dat de EU leidend blijft op technologiegebied, dan moeten we onze bedrijven aanmoedigen met gedurfde ideeën te komen en hen verzekeren van financiële ondersteuning”, vertelt Andrus Ansip, vice president van de Europese Commissie. “Dit is precies wat het vandaag getekende project wil bereiken.”