Nieuwe eigenaren Joost en Tijn, en Robbie en Karin.
Nieuwe eigenaren Joost en Tijn, en Robbie en Karin. (Foto: Rosa Meininger)

Nieuwe eigenaren voor Tapasbar Plan B

  Economie

BREDA - Tapasbar Plan B aan het Kasteelplein in Breda heeft vanaf 1 december twee nieuwe eigenaren. Joost van Boekel en Tijn Kapteijns nemen de horecazaak  over van de huidige eigenaren Robbie en Karin. Planning is dat hun ‘Plan B 2.0’ 21 december opent.


Van Boekel, voorheen werkzaam als bedrijfsleider van De Markt, Old Dutch en BBB in Breda en Kapteijns, Organisator van o.a. Ploegendienst, Haveneiland en TrailerFest kennen elkaar sinds hun studie aan NHTV. “Joost heeft vanaf dat eerste moment in de horeca gewerkt en we hebben altijd gezegd dat als de kans voorbij kwam om een mooie zaak te starten, dat we die zouden grijpen”, vertelt Kapteijns.

Die kans kwam in augustus. “Tien Plan B te koop kwam staan. Op dat moment zijn we op zoek gegaan naar een investeerder en zijn we een ondernemingsplan gaan schrijven.”

‘Plan B 2.0’  wordt een voortzetting van Plan B.  “De populaire gerechtjes van het huidige Plan B blijven uiteraard op de kaart, maar het concept van ‘kleine Spaanse gerechtjes’ breiden we uit. Wij gaan voor een wereldse keuken waarbij naast vlees en vis, aandacht is voor zowel vegetarische als veganistische tapas.”

“Geen geitenwollen sokken geneuzel of stoffig imago”,  stellen de twee. “Gewoon een prachtig plekje waar iedereen, vleeseter of vegan, heerlijk kan eten en zich thuis voelt. Iets wat in onze ogen eigenlijk niet meer dan logisch is anno 2018”.

De eerste weken van december krijgt Plan B een ‘frisse wind’, aldus Kapteijns. “Nieuwe verf, nieuw meubilair. Daarna blijven we het aanpassen, omdat je denkt dat je nooit stil moet blijven zitten.”

Van Boekel wordt de operationele man in de zaak. Kapteijns gaat zich richten op werk in de achtergrond, ondersteunend in concept en marketing. De meeste huidige personeelsleden blijven werkzaam bij Plan B. “Het is zeker spannend”, stelt Kapteijns, “maar wij hebben er veel zin in.”


 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief