NAC bij de oefenwedstrijd in Raamsdonksveer.
NAC bij de oefenwedstrijd in Raamsdonksveer. (Foto: Peter Visser)

NAC wint vijfde oefenwedstrijd met 2-1 tegen KV Kortrijk

  NAC

BREDA - NAC Breda heeft zaterdag 13 juli ook de vijfde oefenwedstrijd van de voorbereiding gewonnen. KV Kortrijk is met 2-1 door de Bredase ploeg verslagen. Dit was de eerste wedstrijd na het trainingskamp in Bosschenhoofd. 


Gelijk in de eerste minuut was er gelijk een grote kans voor Kudimbana, maar deze miste. In de twaalfde schoot El Allouchi op de paal. Daarna krijgt ook Kudimbana deze er van dichtbij niet in. NAC gaat de rust in met een score van 0-0, ondanks meerdere kansen. 

Aan het begin van de tweede helft kwam Kapuadi in plaast van Neelen en Van Hooijdonk voor Stokkers. Dat bleek een goede keuze te zijn. In de zestigste minuut geeft El Allouchi laag voor, waardoor Van Hooijdonk de bal handig langs de keeper tikt. 

In de zesenzestigste minuut is de aanvaller van Kortrijk de verdediging van NAC te snel af. Hij kan de bal in het lege doel schuiven waardoor het gelijkspel staat. De Bredase club neemt daar geen genoegen mee en maakt het kort daarop 2-1. In de negenenzestigste minuut gaat de bal op de stip na de rode kaart voor de doelman van Kortrijk. Kudimbana schiet raak en zet NAC weer op voorsprong. 

Tevreden
Van Hooijdonk vertelt aan NAC.nl dat hij blij is dat hij belangrijk kon zijn voor het team. "We zijn het trainingskamp begonnen met goede overwinningen. Dan is het ook lekker om zo af te sluiten. Het vertrouwen neemt alleen maar toe. Deze wedstrijd was voor onszelf ook een beetje zoeken, maar ik denk dat we uiteindelijk gewoon tevreden kunnen zijn."

"Ik denk dat we vierhonderd procent kans hadden in de eerste helft, alleen gingen die er niet in", vertelt aanvoerder Arno Verschueren aan NAC.nl. "De tweede helft kwamen we toch op voorsprong. Het is spijtig van het doelpunt tegen maar ik denk dat we prima gespeeld hebben." Verschueren stemt in met Van Hooijdonk. "We hebben een goede trainingsweek gehad en het is fijn om deze zo af te kunnen sluiten. Het team draait goed. Dat zie je op het veld en in de resultaten."