Logo bredavandaag.nl
Foto: CreativeCommons

'Zeer wenselijk' om boa's te bewapenen met (korte) wapenstok

  Politie

BREDA - Het college van B&W laat in een schriftelijke reactie op vragen van de VVD-fractie weten dat het 'zeer wenselijk' is dat Bredase boa's weer kunnen beschikken over een korte wapenstok om zich te kunnen verdedigen tegen agressieve personen. 


De VVD-fractie stelde de vragen naar aanleiding van berichten in landelijke media over boa's. Boa's moeten soms in gevaarlijke omstandigheden werken. 

Ook in Breda komen boa's in aanraking met agressie. Zo vonden er negenentwintig incidenten plaats in de eerste vijf maanden van 2018. Bij deze incidenten waren eenenzestig boa's betrokken. In totaal heeft dat tot acht meldingen en drie aangiften geleid. 

Het college van B&W laat in hun reactie weten dat het bewapenen van boa's met een korte wapenstok 'zeer wenselijk' is. Deze stok zou volgens hen namelijk een adequaat verdedigingsmiddel kunnen zijn. Het uitrusten van de boa's met pepperspray of een stroomstootwapen ziet het college minder zitten door de effecten van die wapens en de medische behandelingen die er mee gepaard kunnen gaan. FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief