Er werden grote hoeveelheden harddrugs en medicijnen aangetroffen.
Er werden grote hoeveelheden harddrugs en medicijnen aangetroffen. (Foto: Politie)

Grote hoeveelheden harddrugs en medicijnen aangetroffen in woningen en garagebox

  Politie

BREDA - Na uitvoerig vooronderzoek heeft de politie afgelopen dinsdag twee woningen en een garagebox in Breda doorzocht. Hierbij zijn grote hoeveelheden harddrugs en medicijnen, zoals cocaïne en amfetamine, aangetroffen. Een 25-jarige Bredanaar en zijn eveneens 25-jarige vriendin zijn aangehouden. 


De politie had informatie binnen gekregen dat een 25-jarige Bredanaar zich bezig zou houden met de handel in harddrugs. Het zou gaan om onder meer cocaïne, speed, XTC en GHB. De verdovende middelen zouden grotendeels bij een vriendin maar ook bij hem thuis opgeslagen worden. Naar aanleiding daarvan heeft een rechercheteam een onderzoek ingesteld. Hieruit bleek dat de Bredanaar inderdaad als verdachte kon worden aangemerkt. In overleg met de officier van justitie zijn er dinsdag 10 september invallen gedaan bij woningen aan het Priemkruid en de Generaal Maczekstraat. Daarnaast werd ook een garagebox aan de Abeelstraat met een speurhond doorzocht. 

In de woningen en de garagebox werden diverse harddrugs, grote hoeveelheden medicijnen en 4000 euro aan contact geld aangetroffen. Het gaat onder meer om één kilo cocaïne, anderhalve kilo ketamine, 280 gram amfetamine en 5000 XTC-pillen. Ook lagen er grote hoeveelheden medicijnen zoals Oxycodon, Odazepam en Domicum. Alles werd door de politie in beslag genomen. Daarnaast zijn in het belang van het onderzoek ook zijn telefoons en computers meegenomen. 

De 25-jarige verdachte en zijn vriendin zijn aangehouden. Ze zijn in verzekering gesteld. 

FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief