Foto: PERRYROOVERSFOTOGRAFIE

Politie: oorzaak chaletbrand niet meer te achterhalen

  Politie

STRIJKBEEK - Het onderzoek naar de woningbrand aan de Daesdonckseweg van afgelopen zaterdagnacht is afgerond. Hieruit blijkt dat van een misdrijf of nalatigheid in dit geval geen sprake is.


Bij die brand zaterdag kwamen twee jongens (6 en 9) om. Net voor middernacht ontving de meldkamer een melding dat een houten chalet in een bosperceel in brand stond. Er zouden nog twee kinderen in het pand zitten. Politie en brandweer konden niets meer betekenen voor de jongens omdat het hele pand al in brand stond.

Ook de vader van één van de jongens had nog geprobeerd naar binnen te gaan. Hierbij raakte hij gewond. Ook de bewoonster van het huis is gewond geraakt toen ze het huis uit vluchtte voor de brand. Later werden de twee stoffelijke overschotten gevonden in de bijna afgebrande woning.

Onderzoek

Er werd een uitgebreid forensisch- en tactisch onderzoek gestart. De plaats van het incident werd nauwkeurig onderzocht. De beide lichamen zijn geschouwd en betrokkenen zijn gehoord. Uit dat onderzoek is gebleken dat de oorzaak van de brand niet meer te achterhalen is. Wel is gebleken dat er geen sprake is van een misdrijf af van enige nalatigheid. Het politieonderzoek is hiermee afgerond.

FOTOSERIES