Afbeelding
Foto: Politie.nl

Persoon met mes gepakt tijdens preventieve fouillering in uitgaansgebied

Door: Bregje Kop Politie

BREDA - Stappers konden afgelopen nacht preventief gecontroleerd worden op wapenbezit. De politie voerde de tweede aangekondigde actie uit. Bij één persoon werd een mes aangetroffen.

In de nacht van zaterdag op zondag heeft de politie de tweede aangekondigde actie uitgevoerd, waarbij zij het uitgaanspubliek preventief mogen fouilleren. Bij de controle is bij één persoon een mes aangetroffen. Deze is door de politie in beslag genomen. De man ontving een bekeuring. Veel personen liepen, toen zij aankwamen bij de controle, weg van de politie. Ook zij zijn achterhaald en gefouilleerd. 

Tijdens de eerste aangekondigde controle werden er in totaal zo'n 1500 mensen gecontroleerd. Bij drie personen werd toen een mes aangetroffen. Deze werden in beslag genomen.

Veiligheidsrisicogebied

Sinds dit najaar is een deel van de binnenstad door de burgemeester aangewezen als veiligheidsrisicogebied. In afstemming met de gemeente en het Openbaar Ministerie mag de politie preventief fouilleren. Deze maatregel is genomen om meer inzicht te krijgen in de omvang van het aantal wapens dat in omloop in tijdens een stapavond. De maatregel duurt een half jaar.