Logo bredavandaag.nl

Stoeptegel los? Meld het met je iPhone

  Politiek

BREDA – Stoeptegel los, afgebroken tak op de weg of lantaarnpaal kapot? Als het aan D66 ligt, kunnen dat soort zaken sneller bij de gemeente worden gemeld met je mobieltje.


Het project 'BuitenBeter' draait sinds kort al in de gemeenten Tilburg en Eindhoven. Inwoners kunnen via GPS op een iPhone de exacte locatie van het probleem weergeven, maar ook een foto meesturen van het euvel.

“Als D66 zijn we erg gecharmeerd van deze innovatieve manier van het doen van meldingen aan de gemeente”, zegt fractievoorzitter Paul de Beer van D66. “Daarnaast draagt het bij aan een resultaatgerichte benadering van beheer van openbare ruimten”, aldus De Beer in een brief aan B&W.

De democraat vraagt het college of en hoeveel zou kunnen worden bespaard mocht de applicatie worden ingevoerd. In Eindhoven noemt met het project al succesvol.

Het project BuitenBeter heeft iets van weg van een ander initiatief: Verbeterdebuurt.nl. Op die website kunnen inwoners ook aangeven dat er iets kapot is of bijvoorbeeld te hard wordt gereden in hun straat.

Wethouder Saskia Boelema reageert meteen op de vragen van haar partijgenoot. "Toevallig", zegt ze. "Ik heb er eergisteren naar aanleiding van een mailtje meer informatie voor aangevraagd. Mij leek het heel interessant."FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief