Logo bredavandaag.nl

'Vergrijzingsnota Breda mist vooral visie voor lange termijn'

  Politiek

BREDA – De Vergrijzingsnota, die de vergrijzing in Breda moet regelen tot 2015 mist een visie voor de lange termijn. Dat vindt een groot deel in de Bredase gemeenteraadscommissie.


De nota kwam er door een motie van de PvdA en D66, die vonden dat er een gezamenlijk actieplan moest komen voor het beleid rond vergrijzing. De nota werd besproken door de commissie Ruimte dinsdagavond.

Zo stelde Arend Hardorff (PvdA) dat hij liever een nota had gezien die een looptijd had tot zeker 2020. Ook Selçuk Akinci (GroenLink) vond dat ‘het majeure mispunt’ in de nota. Bovendien mist Akinci hoe de inrichting van de zorg verder wordt vormgegeven.

Bas Maes (SP) riep de wethouder toch vooral op om het aantal levensloopwoningen uit te breiden. De komende tien jaar, zo berekende Bob Bergkamp, ontstaat daarin een tekort van 7500 woningen.

De raadscommissie toonde zich over het algemeen tevreden over de nota. Er moet echter sterker in naar voren komen dat ouderen zo lang mogelijk in hun eigen leefomgeving kunnen wonen.

Het tekort aan levensloopbestendige woningen moet de particuliere sector oplossen, stelt Bergkamp. “Het oplossen van dat probleem is een mission impossible.” Omdat Breda straks in 2013 wat betreft de zorg meer taken krijgt, vindt de wethouder het niet verstandig naar de lange termijn te kijken. In 2012 denkt de wethouder daar met de partners verder na.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief