Logo bredavandaag.nl
De politie heeft meerdere personen aangehouden tijdens een tweedaagse actie tegen drugsoverlast in het Valkenberg.
De politie heeft meerdere personen aangehouden tijdens een tweedaagse actie tegen drugsoverlast in het Valkenberg. (Perry Roovers /SQ Vision)

Burgemeester: ‘Geen drugsoverlast meer rond Valkenberg’

  Politiek

BREDA- De drugsoverlast aan de Slingerweg en rond het Valkenberg is in de periode van september tot en met februari duidelijk afgenomen. Dit schrijft burgemeester Depla in een brief aan de gemeenteraad.


In januari en februari zijn er geen meldingen van drugsoverlast in dit gebied binnengekomen.

In oktober waren er nog 28 meldingen van drugsoverlast bij de gemeente en politie. In december en januari is dit aantal gedaald naar 10 respectievelijk 1. Bij de NS is in oktober, november en december 1 melding binnengekomen.

Verschillende maatregelen hebben ertoe geleid dat de overlast is teruggelopen, aldus de burgemeester. Hij verwijst naar de inzet van toezicht en handhaving in het gebied Valkenberg, station en Spoorbuurt samen met particuliere beveiligers en waar nodig politie of BOA’s.

De afgelopen maanden was er sprake van drugsoverlast op de Houtmarkt en het Van Coothplein. Volgens Depla is uit onderzoek en aanhoudingen gebleken dat er geen verband bestaat tussen de overlast daar en de afgenomen overlast rond het park.  

Op dit moment geldt er  24-uurs cameratoezicht in het Valkenberg, waarbij de beelden van 14.00 tot 20.00 live worden bekeken, omdat dan de meeste passanten aanwezig zijn. Ook de uitgaansavonden worden live bekeken door beveiligingsmedewerkers. Toezicht in de ‘piekuren’ blijft ook doorgaan.

De burgemeester is optimistisch over de afname van de overlast, maar waarschuwt de gemeenteraad eveneens. “Er zal in een centrumstad als Breda altijd sprake zijn van enige drugsoverlast. Dat alle drugsoverlast kan worden uitgebannen is een illusie. Ook al gaat het goed toch vindt de burgemeester dat maatregelen gehandhaafd dienen te worden. “Anders bestaat het gevaar dat de drugshandel toch weer de kop opsteekt.”

 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief