Foto: Bregje Kop

Dit jaar nog verbod op vrachtwagens Zandbergweg

  Politiek

BREDA - Het vrachtwagenverbod voor de Zandbergweg in de wijk Ginneken moet naar verwachting dit jaar nog ingevoerd worden. Enkel de bezwaren van belangstellende partijen kunnen nog van invloed zijn. Bewoners voerden eerder al actie, omdat de uitvoering van het verbod lange tijd op zich laat wachten.


“Er zijn afgelopen tijd diverse gesprekken geweest, ook op locatie, waarbij dit vrachtwagenverbod is besproken en tevens welke aanvullende maatregelen aan de voorkant dienen te worden getroffen”, laat het college weten na vragen van de SP.

“Daarbij spelen diverse belangen van zowel wijkbewoners (en wijkraad), maar ook van de Albert Heijn. Er zijn praktische aanpassingen nodig zijn aan de voorkant om het laden en lossen veilig te laten verlopen, voor zowel werknemers en bezoekers van de Albert Heijn, alsmede verkeer op de Ginnekenweg.”

Al in maart van dit jaar werd de motie tot het verbod aangenomen. De wijk is het beu dat ronkende vrachtwagens zich door de te nauwe straten wurmen. Daarnaast werd het voor de wijkraad niet duidelijk wat de oplossingen precies zijn. Hierover zou ook warrig gecommuniceerd zijn vanuit de gemeente, gaf wethouder Boaz Adank toe in een eerdere reactie.

Eind oktober voerden omwonenden nog actie, waarbij ze de weg blokkeerden voor vrachtwagens. Peter Elbertse, een van de initiatiefnemers van de actie, liet toen weten dat hij vindt dat de wethouder nu ondertussen eens over moet gaan tot actie. "Er zijn van allerlei beloften gedaan, maar de echte actie blijft uit", vertelt hij. "We hebben hier in de wijk echt overlast van de vrachtwagens."

Mura Kuijpers

FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief