Anti-Deplagroep gaat door: na vliegtuigje nu ook posters in de stad | Bredavandaag | Hét nieuws uit Breda
Foto: @Clintunplugged

Anti-Deplagroep gaat door: na vliegtuigje nu ook posters in de stad

  Politiek

BREDA - Wie het precies doet, is onduidelijk. Maar iemand heeft er duidelijk veel geld voor over om burgemeester Paul Depla in kwaad daglicht te stellen. Na het vliegtuigje dat afgelopen weekend over de stad vloog, zijn er nu ook PaulDeplaMoetWeg-posters in de stad te vinden. Paul Depla zelf laat zich er niet door van de wijs brengen. "Als bestuurder moet je een olifanten-huid hebben."


Wie langs de bibliotheek in de Molenstraat loopt, komt meerdere posters tegen van een website tegen burgemeester Paul Depla. Daarmee krijgt de actie van afgelopen weekend een vervolg. Toen vloog er een vliegtuigje boven de stad waar de naam van de Anti-Depla website achter hing. En ook via Google Advertenties wordt er door iemand veel geld uitgegeven om de burgemeester in kwaad daglicht te stellen. Wie de naam van de burgemeester invoert op Google, krijgt de Anti-Depla site als eerste zoekresultaat. 

Wie naar de site gaat, komt terecht bij een uitgebreid betoog tegen de politicus. Ook word je opgeroepen om online een stem uit te brengen tegen de burgemeester. Depla is niet onder de indruk van de kritiek. "Zo lang ik actief ben als bestuurder, zijn er mensen die teleurgesteld zijn door mijn besluiten. Dat is nu eenmaal onlosmakelijk verbonden aan het nemen van besluiten", legt hij uit. "Bovendien krijgen mensen die hun nek uitsteken, eerder kritiek."

Anoniem

De Anti-Depla actie roept bij veel Bredanaars vragen op. Vooral het feit dat er niet duidelijk wordt gemaakt van wie de boodschap afkomstig is, schiet bij veel mensen in het verkeerde keelgat. Zo werd er op Facebook boos gereageerd op de actie. "Wat laf om dit zo anoniem te doen", schrijft iemand. "Achterbaks volk die dit doen. Het lef niet hebben om er voor uit te komen. #tekenvanzwakte", laat een ander boos weten. Ook Depla zelf is niet te spreken over de anonimiteit van de actie. "Dat mensen nu deze middelen inzetten, zegt denk ik vooral veel over deze mensen. Die schijnbaar veel geld hebben, maar niet het lef hebben om met naam en toenaam het gesprek of debat met mij aan te gaan."

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief