Anne-Sophie Goossens zet eerste stap naar NK

  Sport

BREDA/DEN BOSCH - Tijdens de eerste selectiewedstrijd voor het NK kunstrijden afgelopen zaterdag in Den Bosch, is Anne-Sophie Goossens uit Breda, schaatsend voor DDD, als tweede geëindigd in de categorie Debs dames tot 13 jaar.


Maar liefst 21 meiden, vanuit acht kunstrijverenigingen namen deel aan deze wedstrijdcategorie, met als enige doel, de top 12 te schaatsen en zo na drie wedstrijden een startbewijs voor de NK finale te bemachtigen. In Den Bosch stond de lange kür van 3,10 minuten op het programma. De deelnemers werden door een vierkoppige jury en een technisch panel van drie beoordeeld op onder andere de technische elementen en interpretatie van de muziek.
Janne van den Biggelaar van Magic Skates Breda werd vierde in deze categorie.
Bij de jongens novice werd Thomas Kennes van de Bredase vereniging tweede. Kim Bell, eveneens van Magic Skates Breda werd tweede bij de meisjes junioren.

Er volgen dit jaar nog twee kwalificatiewedstrijden; 13 november in Amsterdam en 30 november in Groningen. Na de laatste kwalificatie wordt de toptwaalf uitgenodigd voor de NK finale in Heerenveen in december.

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief