'De druk ligt bij Beek Vooruit'

Sport

BREDA - Een voormalige derdeklasser (Beek Vooruit) en vijfdeklasser (Advendo) ontmoeten elkaar zondag in de vierde klasse. De trainers van beide voetbalelftallen over de voorbereiding, de uitdagingen voor dit seizoen en de wedstrijd van zondag in de vierde klasse C. Een voorbeschouwing op een Bredase derby.

De voorbereiding:
Wilfried Foesenek, trainer van Advendo:
“Die was prima, zeker als je kijkt dat we best veel nieuwe spelers hebben en ik zelf ook nieuw ben bij de club. Het is het nog niet helemaal, maar dat kan ook nog niet. Nee, ik ben zeker niet negatief. We hebben 3-2 verloren van derdeklasser WDS’19, waar er zeker een gelijkspel in had gezeten. Ook in de beker hebben we goed gespeeld.”
Toon Lauwen, trainer van Beek Vooruit:
“Die is prima verlopen. Waar ik vooral heel blij mee bent, is dat vrijwel de gehele selectie vanaf de eerste training aanwezig was. Dat had ik al jaren niet meer meegemaakt. Daar heb ik ook veel over gecommuniceerd. Ik heb ook we de indruk dat de jongens iets goed willen maken ten opzichte van vorig seizoen, toen we gedegradeerd zijn.”

De uitdaging van dit seizoen:
Foesenek : “Om van Advendo een stabiele vierdeklasser te maken. En dan heb ik het niet alleen over het eerste elftal, maar ook over het tweede en de rest van de organisatie. Gelukkig hoef ik dat niet alleen te doen. En het is een uitdaging om het verschil tussen de vijfde klasse waar we vandaan komen, en de vierde klasse te overbruggen. Want dat is toch wel een heel verschil.”
Lauwen: “Wij moeten terug naar de derde klasse. Dat is mijn doelstelling, het is altijd afwachten of dat lukt. Daar gaan we wel voor.”

De wedstrijd van zondag:
Foesenek: “Het zijn twee verschillende ploegen, beide met jonge jongens, wij gepromoveerd, zij gedegradeerd. Ik denk dat de druk bij Beek Vooruit ligt. Dat wij uit spelen maakt niet uit, wij spelen ons eigen spelletje.”
Lauwen: “Zij hebben een redelijk gelijkwaardige selectie van 22 man, heb ik gehoord, maar het is afwachten wat het niveau is. Ik weet wel dat als wij mee willen doen om promotie, dat we dan niet van Advendo mogen verliezen. We zullen er alles aan doen om te winnen, dat maak ik de jongens wel duidelijk.”

Beek Vooruit - Advendo
Zondag vierde klasse C
14.30 uur