Logo bredavandaag.nl
De ondertekening van het huurcontract door Pieter Delacourt en wethouder Bernie van den Berg
De ondertekening van het huurcontract door Pieter Delacourt en wethouder Bernie van den Berg

Bredagym tekent huurcontract topturnlocatie in sporthal Raaimoeren

  Sport

BREDA - Na jarenlange ambitie om een eigen turnhal te realiseren, tekende Bredagym afgelopen donderdag het huurcontract voor het nieuwe trainingscomplex in sporthal Raaimoeren. Het streven is dat de trainingslocatie voor topturners, die nu nog verbouwd wordt, per 1 september in gebruik genomen kan worden.


De uitbreiding van de trainingsuren is volgens Pieter Delacourt, voorzitter van Bredagym, de belangrijkste winst.  Hij is dan ook blij met de medewerking van Gemeente Breda. “We kunnen nu meer lessen aanbieden. Daar was veel vraag naar. Het nieuwe trainingscomplex was daarom hard nodig om nog verder door te groeien en te denken aan talentontwikkeling.” De selectiegroepen trainden voorheen in de turnhal in Prinsenbeek, waar de locatie nog gedeeld moest worden met een andere vereniging. “Er wordt op het hoogste niveau getraind. De topselectie traint soms wel 15 tot 20 uur in de week. We krijgen nu als hoofdgebruiker alle ruimte om meer trainingsuren te realiseren”, licht Delacourt toe.

In april nam Gemeente Breda een positief besluit over het verbouwen van gymzaal de Raaimoeren tot trainingsaccommodatie voor Bredagym. De verbouwing is in volle gang en loopt volgens planning. In de vakantie wordt hard doorgewerkt om de turnhal op tijd gereed te hebben voor het nieuwe seizoen. Het ziet er dus naar uit dat Bredagym meteen na de vakantie ook gebruik kan gaan maken van de splinternieuwe hal.

De faciliteiten in de nieuwe turnhal worden dankzij de verbouwing verbeterd. Hoofdtrainer Chantal Jorna van Bredagym is nauw betrokken geweest bij de voorbereidingen voor de inrichting van de trainingshal. Met haar ervaring als topsporter en trainer, wist Jorna precies waar een goede turnaccommodatie aan moet voldoen. De hal beschikt over een nieuwe hydraulisch verstelbare kuil om veilig in te kunnen landen bij het trainen van sprongen. Verder zijn alle toestellen van  elektrisch verstelbare gordels voorzien om veilig te kunnen trainen. Met deze vernieuwingen wordt de trainingshal van Bredagym de modernste ingerichte trainingshal van Breda.

Bredagym neemt in Breda een grote rol in op het gebied van de sporten die worden aangeboden bij de KNGU. Niet alleen de turnsport is hierbij belangrijk, maar ook takken zoals Freerunning, Acrogymnastiek, Trampolinespringen, bodyfit en sport-extra; voor kinderen met motorische beperking.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief