NAC-fans vermaakten zich zondagmiddag prima tijdens de play-offwedstrijd tegen Volendam.
NAC-fans vermaakten zich zondagmiddag prima tijdens de play-offwedstrijd tegen Volendam. (Peter Visser)

Kwakkelend NAC, maar vijftien keer volle bak

  Sport

BREDA - NAC sleept zich sportief gezien naar het eind van het seizoen. Met nog twee wedstrijden te gaan moeten de Bredanaars alles op alles zetten om aan de nacompetitie te ontsnappen. Het sportieve leed staat echter in schril contrast met de publieke belangstelling.


Want ook de laatste thuiswedstrijd in de reguliere competitie is stijf uitverkocht voor het thuispubliek. NAC-Heerenveen op zondag 29 april is de vijftiende uitverkochte thuiswedstrijd. Dat is voor NAC een record. Alleen de doordeweekse duels tegen Heracles en FC Twente waren niet geheel uitverkocht.

Dat betekent ook dat NAC hard op weg is naar een record gemiddeld aantal toeschouwers. De eerste zestien thuiswedstrijden van dit seizoen trokken gemiddeld 18.399 toeschouwers naar het Rat Verlegh Stadion. Dat zijn er gemiddeld 45 meer dan in het recordjaar 2010/2011. Om het record te breken moeten er volgende week zondag meer dan 17.640 supporters aanwezig zijn bij NAC - Heerenveen. “Gezien het feit dat het duel nu al is uitverkocht, zal dit ongetwijfeld het geval zijn”, geeft NAC aan.

En dat terwijl de NAC-fans niet echt verwend zijn. Tot op heden eindigden slechts zes thuiswedstrijden in een overwinning. Uit gaat het nog beroerder. NAC won alleen van Feyenoord - dat dan weer wel - en ADO Den Haag.  Ook daar weet de club zich verzekerd van een flink aantal meereizende aanhangers.

Op de laatste competitiedag reist NAC af naar Twente. Om verzekerd te zijn van voldoende, waarschijnlijk broodnodige steun, verlaagde NAC de prijzen voor de meereizende supporters met een tientje tot €29,50.