Logo bredavandaag.nl
Meer deelnemers dan ooit bij de Bredase Singelloop.
Meer deelnemers dan ooit bij de Bredase Singelloop. (Foto: Wijnand Nijs )

Officieel meer deelnemers dan ooit op de Singelloop

  Sport

BREDA - Editie 2018 van de Bredase Singelloop heeft officieel het deelnemersrecord verbroken. Op de Claudius Prinsenlaan gingen verdeeld over alle afstanden in totaal 18.885 deelnemers van start.


"Dat is een all time record", bevestigde Flip Kitslaar van de organisatie. Met deze kleine 19.000 deelnemers is niet het maximale aantal bereikt, geeft hij aan. "Er zit zeker nog wel rek in. Er wordt nu geroepen dat we er twintig willen in 2020, maar we weten niet waar de rek zit. Wellicht dat we kunnen doorgroeien naar tussen de twintig- en vijfentwintigduizend deelnemers. Maar dat is geen doel op zich."

>> Meer foto's van de Singelloop

7 oktober 2018 bleek een ideale loopdag. De temperatuur was niet al te hoog, maar wel dermate lekker dat het publiek ook in grote getalen naar de Bredase binnenstad kwam om de deelnemers aan te moedigen. Die kregen daarbij hulp van meer dan 35 officiële bandjes, dj's, orkestjes of fanfares die traditiegetrouw de deelnemers vooruit hielpen.

Ondanks het lekkere loopweer ging het parcoursrecord op de halve marathon er niet aan. De leidende groep, bestaande uit jonge Afrikaanse toplopers, bleek teveel met elkaar in de weer en verloor daardoor snelheid. De winst ging uiteindelijk in 1.00.51 uur naar Berhane Tesfay uit Eritrea. Bij de vrouwen won Gladys Jeptepkeny uit Kenia in 1.12..53 uur.

Eerder op de dag werden ook de 5 en 10 kilometer gelopen. De 10 bij de mannen was voor Mels Lambregts in 32.19 minuut, bij de vrouwen won Elsbeth Ciesluk in 36.23 minuut. De kortste afstand (5 km) was bij de mannen voor Nick van der Poel (15.23 minuut) en bij de vrouwen voor Isa Leen (17.50 minuut).FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief