Start BinckBank Tour Breepark
Start BinckBank Tour Breepark (Foto: Wijnand Nijs)

Brekend: Komst Vuelta naar Breda zeker

  Sport

BREDA - Breda fungeert in 2020 als start- en finishplaats van de derde etappe van de Vuelta. Dat is woensdag definitief bekendgemaakt door de provincie Noord-Brabant.


Twee dagen eerder start de Ronde van Spanje in Utrecht met een ploegentijdrit. De tweede etappe start in 's-Hertogenbosch en de volledige derde etappe trekt door Noord-Brabant met Breda als start- en finishplaats.

Daan Quaars, wethouder Sport in Breda, vindt het gaaf dat de wielrenners in 2020 door de Baroniestad fietsen. "Ik ga ervoor om zoveel mogelijk mensen te betrekken om er samen een heel groot feest van te maken in de stad en regio. We organiseren periodiek een Vuelta Café met wisselende thema's, om zoveel mogelijk mensen enthousiast te krijgen. We denken bijvoorbeeld aan een Vuelta Ondernemers Café en een Vuelta Cultuur Café en een Vuelta in de wijk Café."

Een start op de Grote Markt met een VIP-dorp in het Valkenberg gaf Quaars eerder aan als ideaal scenario. De finish zou dan moeten zijn op de Claudius Prinsenlaan voor het Stadskantoor. Of dat daadwerkelijk het geval is, wordt later bekend.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief