Baronie na de winst van de eerste editie van de Battle of Breda. foto Jos Thomassen
Baronie na de winst van de eerste editie van de Battle of Breda. foto Jos Thomassen

Baronie verdedigt titel in tweede editie 'Battle of Breda'

  Voetbal

BLAUWE KEI - Van welke Bredase voetbalclub je nu ook fan bent, op zondag 26 mei zit er altijd wel één favoriet tussen op het Bredase Voetbalkampioenschap. Elke Bredase club strijdt op die dag namelijk met zijn eerste elftal op sportpark de Blauwe Kei (Baronie) om de felbegeerde titel 'Kampioen van Breda'. Vier poules met vier clubs, leveren uiteindelijk acht kwartfinalisten op.


De duels op groot veld (11 tegen 11) duren 25 minuten en de finale, die gepland staat om 16:30 uur duurt tweemaal een kwartier. De prijsuitreiking wordt verzorgd door NAC Breda-speler en Bredanaar in hart en nieren Mats Seuntjens. De vorige editie vond overigens plaats bij Boeimeer en werd gewonnen door Baronie.

"Van JEKA tot DIA en Advendo, elke club uit de Gemeente Breda is aanwezig en dat is vrij uniek", aldus organisator Mica de Montigny van Voetbalinbreda. "In één fantastische voetbaldag kan iedereen zien wat Breda te bieden heeft aan voetbal."

En dat het leeft op en rondom de Bredase velden was wel te merken aan Baronie-coach Jack Sweres. De hoofdklasser ontliep vorige week de nacompetitie en neemt dan ook deel aan het Bredase Kampioenschap. "Vorig seizoen was dat een geweldige happening en dat Baronie als titelverdediger op zijn eigen sportpark kan voetballen is prachtig", vertelde de oud-speler van NAC eerder aan de redactie van Voetbalinbreda.nl.

De aftrap van The Battle of Breda vindt plaats om 10:30 uur. Ook voor de toeschouwers is er genoeg te doen. Zo is er een loterij, wordt er een competitie bijgehouden met een snelheidsmeter wie 'het hardste schot van Breda' heeft en is er multicultureel voedsel te vekrijgen. Bekijk hieronder alvast de poule-indeling van het toernooi.

POULE A
1. Baronie, 2. SAB, 3. Barça ZA, 4. Beek Vooruit ZO

POULE B
1. JEKA, 2. TVC Breda, 3. The Gunners ,4. Bavel

POULE C
1. Boeimeer, 2. Advendo, 3. Barça ZO, 4. DIA

POULE D
1. Groen-Wit, 2. PCP, 3. WDS '19, 4. UVV '40