Peter Visser

Jeff Stans weg bij NAC: ‘Altijd alles gegeven’

  Voetbal

BREDA - Jeff Stans stopt na anderhalf seizoen per direct bij NAC Breda. Dat is in onderling overleg besloten.


Stans stapte in de zomer van 2016 over van Excelsior naar NAC. In zijn eerste seizoen kwam de middenvelder twintig wedstrijden in actie voor de Parel van het Zuiden. Het huidige seizoen stond hij echter niet of nauwelijks op het veld tijdens de wedstrijden.

“Mijn periode bij NAC is helaas niet helemaal gelopen zoals ik vooraf had verwacht. Ik heb altijd alles gegeven, maar zie na het afgelopen half jaar te weinig perspectief meer om aan spelen toe te komen. Dan moet je op een gegeven moment ook eerlijk zijn naar elkaar toe en de juiste keuze maken”, vertelt Stans in een persbericht van NAC.

Daar is ook technisch directeur Hans Smulders het mee eens. “Het is duidelijk dat Jeff in een moeilijke situatie heeft gezeten, omdat andere middenvelders op dit moment om sportieve redenen de voorkeur krijgen. We hebben de afgelopen tijd veel constructieve gesprekken met elkaar gevoerd en zijn tot de conclusie gekomen dat er voor Jeff geen perspectief meer is bij NAC. Het contract ontbinden is dan voor alle partijen de beste oplossing.”

Toch draagt Stans de club een warm hart toe. “De ploeg moet zich focussen op handhaving in de eredivisie, ik gun die jongens namelijk allemaal het allerbeste. Maar het is ook deze hele club, ondanks mijn vervroegde afscheid, oprecht van harte gegund.”