Vier gewonden bij zwaar ongeval

Politie

BREDA – Bij een ernstig verkeersongeluk op de Chaamsebaan zijn woensdagmiddag vier gewonden gevallen. Een vrachtwagen reed een personenauto. Deze op zijn kant kwam te liggen. In het voertuig zaten een opa en een oma, die met hun kleinkinderen op stap waren.

De vrachtauto, bestuurd door een 36-jarige man uit Tiel, kwam van de A58 en nam de afrit Ulvenhout. Toen hij richting Ulvenhout wilde rijden raakte hij een auto, die vanuit Ulvenhout kwam. De chauffeur verklaarde dat hij goed had rondgekregen en de auto vermoedelijk in zijn dode hoek had gezeten.

Na een harde klap kwam de auto op zijn zijkant terecht. Een 63-jarige man uit Breda en zijn 59-jarige echtgenote kwamen klem te zitten, terwijl hun twee kleinkinderen van 3 en 5 door omstanders en de chauffeur konden worden bevrijd.

Alle vier zijn ze naar het ziekenhuis vervoerd. De kinderen alleen ter controle. Wat de grootouders precies hebben opgelopen is nog niet bekend. De man heeft waarschijnlijk inwendig letsel en de vrouw klaagde over een pijnlijke heup.