Afbeelding

Politie gaat uit van zelfde dader branden Heusdenhout

Politie

HEUSDENHOUT – De politie gaat er van uit dat het om een en dezelfde dader gaat die zaterdagnacht op drie plekken in de wijk Heusdenhout brandstichtte, waarbij twee auto’s en wat terrasstoelen in vlammen opgingen.

Er kwamen bij de politie meldingen binnen van de Kemelstede, de Grote Houw en de Bisschopshoeve. Bij het winkelcentrum aan de Bisschopshoeve werd het terrasmeubilair van de snackbar de Kwalitaria in brand gestoken.

Op de Grote Houw werd een auto in brand gestoken. Een auto die er naast geparkeerd stond, raakte eveneens beschadigd. Op de Kemelstede werd eveneens een auto in brand gestoken.

Volgens politiewoordvoerder Willem van Hooijdonk gaat het om een combinatie vandalisme en brandstichting. “De kans is groot dat het dezelfde persoon is. Zeker gezien de locaties waar het is voorgevallen. We nemen de zaak heel serieus.

De politie is nog steeds op zoek naar getuigen die in de nacht van zaterdag op zondag iets hebben vernomen. “We denken dat het om een dader gaat, maar dat is niet zeker. We zijn volop bezig met het onderzoek. We hopen op meer informatie.”

Agenten spraken al eerder met een getuige die de mogelijke dader heeft gezien. Dat zou een man op een fiets zijn met een zwarte sweater/trui met capuchon.