Afbeelding
Beeld Youtube/Opsporing Verzocht

Beelden beschieting huizen Breda: Stukken gevel vliegen door de lucht

Politie

BREDA - Bewakingsbeelden laten zien hoe een huis in de Ahornstraat op zaterdag 6 januari vanuit een auto wordt beschoten. De auto houdt even stil als er vanaf de achterbank het vuur geopend wordt. Op de beelden is te zien hoe de stukken gevel in de rondte vliegen.

Ook aan de Hagehof wordt een woning beschoten. Even later wordt een brandende BMW gevonden aan de Ambachtenlaan. De auto heeft gestolen kentekenplaten.

Een paar dagen later worden twee mannen gearresteerd nadat in hun auto vuurwapens zijn gevonden. "Wij denken dat er sprake is van een conflict in het criminele circuit", geeft politiewoordvoerder Willem van Hooijdonk aan.  Zeker omdat dinsdag 9 januari in de flat waar de twee mannen naartoe waren gevlucht, aande Roeselarestraat, een dode man werd gevonden.

De politie zoekt mensen die de BMW eerder hebben zien rijden of hebben zien staan. Ook worden getuigen gezocht die de daders hebben gezien bij de brandende auto. Ook is de politie op zoek naar mensen die meer kunnen vertellen over de personen die betrokken zijn bij deze gebeurtenissen. 

Bekijk hier de video