De schutter schoot meerdere keren op twee kickboksers.
De schutter schoot meerdere keren op twee kickboksers. Foto: Opsporing Verzocht

Twee verdachten (20 en 21) opgepakt voor beschieting bij Bredase sportschool

Door: Olaf Knook Politie

BREDA - De politie heeft dinsdagochtend twee verdachten aangehouden voor de beschieting op twee kickboksers bij een Bredase sportschool afgelopen december. Het gaat om een 21-jarige man uit Loosdrecht en een 20-jarige Rotterdammer. Zij zitten momenteel vast voor verder onderzoek. De schutter wordt nog gezocht

De slachtoffers, een professionele kickbokser (31) en zijn sparringpartner, waren op dinsdagmiddag 12 december 2023 aan het trainen in de sportschool aan de Druivenstraat. Volgens diverse media gaat het onder andere om de Poolse kickbokser Arek Wrzosek. Toen de twee mannen na de training in hun auto stapten, werden ze plotseling meerdere keren beschoten.

Enkele kogels raakten het voertuig, terwijl andere kogels de ramen van de sportschool doorboorden waar op dat moment ook bezoekers waren. Gelukkig raakte niemand gewond. De schutter sloeg na het schietincident op de vlucht. Hij kleedde zich kennelijk om en stapte vervolgens bij iemand in een Opel Corsa.

Tekst gaat verder onder de foto


De plaats delict - Olaf Knook

Twee verdachten opgepakt

De recherche stelde direct een uitgebreid onderzoek in. Dit leidde naar twee verdachten, een 21-jarige man uit Loosdrecht en een 20-jarige Rotterdammer, die vanmorgen in opdracht van de officier van justitie zijn aangehouden. Zij zitten momenteel vast voor verder onderzoek.

De televisieprogramma’s Opsporing Verzocht en Bureau Brabant toonden recent nog beelden van het schietincident. Deze uitzendingen leverden tien tips op.

Bekijk de beelden in onderstaand artikel: