De wegen rond de Galderse Meren zijn afgesloten door de enorme toeloop van recreanten. foto Erik Eggens
De wegen rond de Galderse Meren zijn afgesloten door de enorme toeloop van recreanten. foto Erik Eggens

Vanaf 21 graden is zon voor autobezitters niet meer gratis

Politiek

BREDA – Vanaf 9 juni mogen zonaanbidders die met de auto naar de Galderse Meren komen 7 euro aftikken voor het parkeren van hun blik. Ligt de temperatuur onder de 21 graden, dan is het alsnog gratis.

De gemeente bepaalt drie dagen van te voren op basis van de voorspellingen van MeteoConsult of er moet worden betaald. Tussentijds wordt er niet meer gecontroleerd of de verwachtingen voor die dag hetzelfde zijn.

De gemeente accepteert het risico dat voorspellingen slechts voorspellingen zijn en dus af kunnen wijken. "Het gaat hierbij om een pilot", aldus een gemeentewoordvoerder.

Of er moet worden betaald of niet, kan waarschijnlijk gecommuniceerd worden via www.breda.nl of het Twitteraccount van de gemeente. "Dat nemen we nu nog in overweging", stelt de zegsman.

Het tarief voor parkeren is € 7,00 per dag en betreft aaneensluitend parkeren. Dat betekent dat tussentijds het terrein verlaten en vervolgens terugkeren met hetzelfde ticket niet mogelijk is. Politie en Stadstoezicht van de Gemeente Breda bekeuren bij foutparkeren.

Als alle parkeerterreinen vol staan worden de toegangswegen naar de Galderse Meren voor auto’s afgesloten. Bezoekers die de Galderse Meren met de fiets bezoeken kunnen gebruik maken van de gratis onbewaakte fietsenstalling aan de Rijsbergsebaan.

Betalen moet tussen 9 uur ’s ochtends en 6 uur ’s avonds. De proef loopt tot en met september 2011.