1-1 gelijk tegen Heracles, zaterdag 16 februari 2013. foto Peter Visser

NAC keert met een punt terug uit Enschede

ENSCHEDE/BREDA - NAC en FC Twente hebben zaterdagavond met 1-1 gelijkgespeeld. Twente was gedurende de wedstrijd de bovenliggende partij, maar NAC bood knap tegenstand.

Na een matige eerste helft opende Kenny van de Weg de score voor de Bredaase ploeg. De ploeg uit Enschede oefende daarna veel druk uit op NAC en kwam vlak voor tijd op gelijke hoogte. Wout Brama schoot in en via de kluts belandde de bal in het doel van Ten Rouwelaar.

NAC begon noodgedwongen met een andere opstelling aan de wedstrijd. Mats Seuntjens verving de geblesseerde Lurling, maar kon geen potten breken. De jonge middenvelder zat niet lekker in de wedstrijd. Daar tegenover stond het verrassende optreden van Kenny van der Weg. De linksback speelde verdedigend een goede wedstrijd en scoorde vlak na rust zijn eerste doelpunt in dienst van NAC. Van der Weg verliet vroegtijdig het veld met een liesblessure.

FC Twente speelde wederom geen flitsende wedstrijd. Voor de zesde keer op rij werd er niet gewonnen thuis. De ploeg van oud NAC’er Alfred Schreuder zette flinke druk na de 0-1 van NAC, maar creëerde weinig kansen. Leroy Fer had de beste mogelijkheid op de gelijkmaker, maar hij kopte over. Twente bleef aanzetten en werd beloond voor de geleverde inzet. In de kluts kwam de bal voor de voeten van Wout Brama, die vervolgens binnenschoot. Doelman Ten Rouwelaar van NAC was kansloos, doordat de bal onderweg van richting werd veranderd.

De formatie van trainer Gudelj schommelt door het behaalde punt nog steeds tussen de play-offs voor eredivisiebehoud en de play-offs voor Europees voetbal. Het gat met de nummer vijftien bedroeg voor de wedstrijd vijf punten. Als NAC zich wil plaatsen voor de play-offs dient er een gat van vier punten met de nummer negen overbrugd te worden. Volgende week staat de uitwedstrijd tegen Vitesse op het programma.