NAC is gedegradeerd naar de eerste divisie. En dat komt hard aan bij alles en iedereen met een NAC-hart.
NAC is gedegradeerd naar de eerste divisie. En dat komt hard aan bij alles en iedereen met een NAC-hart. Peter Visser

Gedwongen ontslagen bij NAC, seizoenkaarten 5% goedkoper

NAC

BREDA - NAC ontkomt niet aan gedwongen ontslagen op kantoor. Dat heeft NAC-directeur Justin Goetzee maandagmorgen in een emotionele personeelsbijeenkomst aan gegeven.

NAC heeft op dit moment 23 voltijds banen op kantoor. Tot een paar jaar geleden waren dat er nog 32. De ontslagen zijn noodzakelijk omdat NAC terug moet in begroting, waarschijnlijk zo’n 35%. Dat betekent dat NAC van 11 miljoen naar ongeveer 7,5 miljoen gaat. De spelersbegroting, nu 3,6 miljoen, moet naar verwachting met een zelfde percentage terug.

Volgens de woordvoerder van NAC bespreken Raad van Commissarissen en aandeelhouders samen met de directie de scenario’s voor komend seizoen. Het meest voor de hand liggende is het scenario waarbij NAC gaat voor directe promotie via een kampioenschap.

Om te zorgen dat alle partijen achter het promotie-0scenario staan, gaat NAC weer met alle stakeholders in gesprek. Zo moet ook nog duidelijk worden of de leiding van NAC het door Maaskant aangeboden ontslag accepteert. De coach stelde zijn functie ter beschikking. Hij gaf wel aan deze maand zijn uiterste best te doen een volwaardige selectie samen te stellen.

Inmiddels heeft NAC ook de seizoenskaarten in de verkoop gedaan. Die worden vijf procent goedkoper dan afgelopen seizoen. Een geste die volgens veel supporters niet nodig was. “Zonder twijfel verleng ik mijn 'Club van 1912'-kaart”, tweet Maarten Akkermans. “De beloofde 5% korting + 5% prijsverlaging maak ik direct aan NAC over #nacpraat.”

En zo denken meer mensen erover, blijkt uit reacties via Twitter. “Nou @NACnl kom maar op met dat nieuwe contract voor de Club van 1912. Ik ben er de volgende 10 jaar ook gewoon weer bij”, tweet William Vogels.

Ook Leon Deckers, webmaster van De Rat en maker van NACPraat op BredaNu, verlengde zijn seizoenkaart met tien jaar. “Het is dat het niet eerder kon, anders had ik dat al gedaan.” Hij gaat daarmee zijn tweede periode in als lid van de club van 1912. De leden daarvan profiteren van korting en andere voordeeltjes. “Maar daar is het mij en de meest loyale fans helemaal niet om te doen. Die vijf procent korting willen we ook gewoon terug geven.”